Q&A – usein kysytyt kysymykset

Hyvin tehty taloautomaatiojärjestelmä vaatii laadukkaat laitteet ja komponentit. Se on asennettava huolellisesti. Asennusten lisäksi järjestelmät on myös ohjelmoitava, mikä vaatii erityistä osaamista ja laitteistojen tuntemista. Nämä asiat vaikuttavat hintaan.

Taloautomaatiossa maksat kuitenkin siitä, että myöhemmin ominaisuuksia ja toimintoja voidaan muokata juuri sellaisiksi kuin itse haluaa. Voidaan luoda valaistustilanteita, valojen kirkkauden säätö auringon nousun ja laskun mukaan ja vaikka mitä muuta. KNX-järjestelmistä voi käytännössä sanoa, että ”vain taivas on rajana” laitteiden toiminnoissa ja muokattavuudessa. Taloautomaatiolla voidaan myös liittää yhteen kaikki kodin toiminnot, kuten lämmitys, ilmanvaihto, viilennys, valaistus, musiikki, turvajärjestelmät jne.

Hyvä sähköasentaja osaa kyllä huoltaa ja korjata sähköviat, vaikka kyseessä olisikin taloautomaatiojärjestelmä. Automaatiopuolen huollot osaa tehdä kuka tahansa avoimen KNX-tekniikan asiantuntija. Suosittelemme kuitenkin kääntymään meidän puoleemme, sillä meillä on laaja osaaminen erilaisista järjestelmistä ja niiden hallinnasta. 

Valitettavasti kaikilla asentajilla ja tee-se-itse -ihmisillä ei riitä tieto ja osaaminen kyseisiin järjestelmiin. On syytä tutustua tekijöihin etukäteen ja valita sertifioitu asennusliike, jolla on kokemusta automaatiojärjestelmistä. Asennukset ja kytkennät on syytä tehdä erityisen huolella, sillä komponentit ja laitteet ovat kalliita ja pienikin virhe saattaa tulla kalliiksi. Tästä syystä suosittelemme ottamaan yhteyttä sellaiseen asennusliikkeeseen, jolla riittää osaaminen erilaisiin järjestelmiin. 

Mikään järjestelmä ei ole täysin huoltovapaa. KNX-järjestelmät ovat kuitenkin osoittautuneet luotettaviksi ja ne harvoin vikaantuvat. Jos näin kuitenkin käy, hyvä asentaja osaa korjata vian ja palauttaa ”asetukset” järjestelmään vaikka etäyhteydellä. Lisäksi asiakas perehdytetään järjestelmään hyvin, jolloin hän osaa toimia vikojen yllättäessä. 

Ammattitaitoinen sähköasentaja osaa korjata sähköviat, kuten missä tahansa kodissa. Me toimitamme kohteen sähköpiirustukset luovutuksen yhteydessä. Niistä ammattilainen osaa tehdä tarvittavat korjaukset. Et siis ole vain meidän varassa. Meidän tarvikkeilla ja komponenteilla on myös takuut, jos joku laite menee rikki. Huolella asennetun älykodin korjaaminen ja huoltaminen ei tule sen kalliimmaksi kuin tavallisenkaan kodin huoltaminen. 

Asennuksen ja käyttöönoton jälkeen perehdytämme sinut kohteeseen ja sen laitteistoon. Lisäksi olemme aina puhelimen päässä, jos kysymyksiä herää. Jos et osaa käyttää kodin laitteita, me opetamme. 

Me ohjelmoimme kotisi niin, että kuka tahansa osaa käyttää sitä. On mahdollista esimerkiksi nappia painamalla poistaa tietyt ominaisuudet käytöstä ja ottaa käyttöön ”perustila”. Silloin ei tule ongelmia sen kanssa, että isovanhemmilla lapsia hoitaessa jäisi iltasadut lukematta, kun ei saa valoja päälle. 

Järjestelmällä on ennen kaikkea tarkoitus helpottaa arkea ja elämää, ei tehdä siitä monimutkaista. 

KNX-tekniikka on kehitetty älykoteja varten. KNX-järjestelmien takana on yrityksiä, kuten Schneider Electric, ABB, Bosch, Osram, Siemens, Gira, Hager ja vaikka kuinka paljon muita yrityksiä. Voit siis olla luottavaisin mielin, et jää ilman varaosia tai osaamista. 

Markkinoilta löytyy varmasti muitakin KNX-osaajia kuin Stream Industries Oy. Dokumentoimme kohteemme hyvin, jotta kuka tahansa KNX-asiantuntija voi jatkaa siitä mihin jäimme. 

Kyllä. Me voimme tarvittaessa opastaa siihen. Pidämme myös itsellämme varmuuskopion ohjelmasta, jotta voimme palauttaa järjestelmän ennalleen, jos jokin menee pieleen. 

Verkkolaitteet suojataan tehokkaasti hakkereiden varalta. KNX-laitteiden välinen tiedonsiirto ja laitteiden lisävarusteena oleva mahdollinen etäohjaus ovat molemmat vahvasti salattuja. Hakkereiden varalta järjestelmä siis suojataan hyvin. 

Turvallisuus on yksi asuinmukavuuden tärkeimmistä asioista ja tähän me Stream Industries Oy:llä kiinnitämme erityistä huomiota. 

Meidän käyttämät asennustarvikkeet ovat laadukkaita, eikä niistä ole terveyshaittoja. Heikkolaatuiset valaisimet saattavat huomaamatta aiheuttaa haittaa terveydelle. Kun tilaat meidän kautta tarvikkeet, voit olla varma siitä, että ne ovat turvallisia. 

Meidän asentajat eikä asiantuntijat eivät kierrä ovelta ovelle. Jos sinulla on kysymyksiä mistä tahansa asiasta, jotka koskevat sähkö-, automaatio, tietoliikenne, turvallisuus- tai äänentoistotekniikkaa, soita meille. Me palvelemme puhelimitse/sähköpostilla ja tarvittaessa tulemme paikan päälle käymään. Voimme sitten yhdessä miettiä juuri sinulle oikean ratkaisun. 

Asennamme turvajärjestelmiä, jotka eivät vaadi erillisiä kuukausisopimuksia tai -maksuja. 

Meidän kanssa on mahdollista solmia huolto- ja ylläpitosopimus. Voimme tehdä tarvittavat päivitykset ohjelmistoihin ja tarkistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin. Mahdollisuus on myös rakentaa järjestelmäänne etäkäyttöyhteys meille, jotta voimme huoltaa kohdetta etänä. 

Kun haluat ammattilaisen
tekemään työn