Älykodit

Sähkötyön ja -suunnittelun ammattilainen

Älykodin väyläpohjaiset järjestelmät

Kodintekniikan hallinta yhdellä järjestelmällä

Älykoti tarkoittaa kotia, jossa kaikkea tekniikkaa ja laitteistoa voidaan hallita etänä älypuhelimen tai tietokoneen välityksellä. Älykodin rakennusvaiheessa kaikki tekniikka yhdistetään verkkoyhteyden kautta samaan järjestelmään, jota voidaan paitsi ohjata etänä, myös asettaa automaatioiden kautta suorittamaan toimintoja itsenäisesti. Älykotijärjestelmällä voidaan myös parantaa kodin energiatehokkuutta muunmuassa lämmityksen ja valaistuksen optimoinnilla.

Suosituin kodinohjausjärjestelmämme on ABB-free@home, missä kaikki kodin valaistus, lämmitys, ilmanvaihto, kaihtimet ja pistorasiat on hallittavissa mobiilisovelluksella. Järjestelmä sopii niin uudis- kuin saneerauskohteisiinkin ja se vie kotisi kohti uudenlaista asumismukavuutta ja turvallisuutta.

älykodit

Älykotiteknologia parantaa kodin viihtyvyyttä ja turvallisuutta

Älykotiteknologian tarkoitus on tehdä kodista mahdollisimman viihtyisä ja elämään mukautuva ympäristö. Uusimmalla tekniikalla kaikki kodin toiminnot voidaan automatisoida toimimaan juuri halutulla tavalla ja kaikki hallinnointi voidaan keskittää yhden mobiiliohjelmiston taakse. Kaikki valaistuksesta viihdejärjestelmien kautta lämmitykseen ja ilmanvaihtoon voidaan yhdistää toimimaan saumattomasti ja helposti yhden käyttöliittymän kautta. Automaatioilla voidaan luoda erilaisia mm. valaistusskenaarioita kellonajan tai muun tilanteen mukaan. Älykodit voidaan saada toimimaan juuri siten kuin sinä haluat, juuri niissä tilanteissa kuin sinä haluat. Mahdollisuuksissa vain taivas on rajana. 

Tuo elokuvateatteri kotiisi uudella tekniikalla

Viihdehuoneiden kuten kotiteattereiden keskiössä on akustisesti ja funktionaalisesti toimivan tilan lisäksi myös älykäs teknologia. Älykäs teknologia pitää sisällään niin kuvan, äänen kuin valaistuksenkin ja niiden saumattoman yhdistämisen toimivaksi kokonaisuudeksi. Voit päättää illan elokuvan yhdellä ohjauslaitteen hipaisulla ja automaatio hoitaa puolestasi valaistuksen, ilmastoinnin sekä äänentoiston vastaamaan täydellisesti hetken tunnelmaa.

Oikein valittu, huoneeseen täydellisesti mitoitettu teknologia tekee elokuvan katselusta elämyksen. Pimennetty huone, elokuvan efektejä korostava ja elävöittävä älyvalaistus ja täydellisesti akustoitu huone mahdollistavat elokuvateatterimaisen kokemuksen omassa kodissa.

monihuoneäänentoisto

saumattomasti toimiva äänentoisto ympäri kotia

Kun haluat panostaa kodin äänentoistoon ja rakastat kuunnella tunnelmallista musiikkia ympäri älykotiasi on monialueäänentoisto valintasi. Äänentoistojärjestelmä ja -laitteisto on helposti yhdistettävissä kodin automaatiojärjestelmään jolloin myös musiikin ja äänen hallinta on vaivatonta ja saumatonta. Kaikki maailman musiikki on hipaisun tai äänikomennon päässä suoratoistopalveluiden ja kodin mediakirjaston yhdistelmän avulla. Voit toistaa jokaisessa huoneessa omaa musiikkia tai yhdistellä huoneita halutulla tavalla toistamaan samaa sisältöä.

Voit luoda automaatiot esimerkiksi toistamaan rauhallista ambienssiääntä aamuherätyksen yhteydessä tai oma mielimusiikki lähtee soimaan kotiin töistä tullessa automaattisesti.

Monihuonejärjestelmiä on olemassa useissa eri hintaluokissa, joten jokaiseen kohteeseen löytyy sopiva, kodin muuhun älyjärjestelmään integroituva äänentoisto.

Älykodit mahdollistavat älykkäät turvajärjestelmät

Älykotijärjestelmään on helppo yhdistää kodin turvallisuuteen liittyvät kameravalvonnat, murtohälyttimet sekä liike-, palo- ja vuotoilmaisimet. Niiden avulla pysyt jatkuvasti tietoisena myös kotoa poissaollessasi kodissa tapahtuvista poikkeavista tilanteista. Palveluumme kuuluu turvajärjestelmien ohjelmointi ja asennus. 

Turvallisuusjärjestelmät voidaan ohjelmoida ja automatisoida kytkeytymään päälle ja pois asukkaiden sijainnin perusteella. Kun lähdet kotoa järjestelmä lukitsee ovet, sammuttaa valot ja kytkee turvalaitteet päälle.

Pelkkien kameroiden asennuksen sijaan rakennamme kokonaisuuden suojaamaan kotiasi ei-toivotuilta tilanteilta.

älykodit turvallisuus

Säästä energiakuluissa älykodin avulla

Kodin lämpötilaa ja ilmanvaihtoa voidaan hallita vaivattomasti integroimalla soveltuvat laitteistot koko älykodin hallintajärjestelmään. Lämpötila ja ilmanvaihto voidaan automatisoida alentumaan kun asukkaat eivät ole paikalla ja saada näin kustannussäästöä. Niitä voidaan säätää myös manuaalisesti mobiilisovelluksen kautta.

Älykodit voidaan säätää myös hälyttämään, mikäli järjestelmät havaitsevat poikkeuksia lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteistossa.

Yhteistyössä