Älykodit

Älykoti tarkoittaa kotia, jossa kaikkea tekniikkaa ja laitteistoa voidaan hallita etänä älypuhelimen tai tietokoneen välityksellä. Älykodissa kaikki tekniikka yhdistetään verkkoyhteyden kautta samaan järjestelmään, jota voidaan paitsi ohjata etänä, myös asettaa automaatioiden kautta suorittamaan toimintoja itsenäisesti. Lisäksi älykotijärjestelmällä voidaan parantaa kodin energiatehokkuutta mm. lämmityksen ja valaistuksen optimoinnilla. 

Toteutamme uudis- ja saneerauskohteisiin saumattomasti toimivat älykotiratkaisut aina valaistuksesta viihdejärjestelmiin sekä lämmitykseen ja ilmanvaihtoon. Ota yhteyttä ja viedään kotisi kohti uudenlaista asumismukavuutta ja turvallisuutta. 

Älykotiteknologia parantaa kodin viihtyvyyttä ja turvallisuutta

Älykotiteknologian tarkoitus on tehdä kodista mahdollisimman viihtyisä ja elämään mukautuva ympäristö. Automaatioilla voidaan luoda mm. erilaisia valaistusskenaarioita vaikkapa kellonajan mukaan. Uusimmalla tekniikalla kaikki kodin toiminnot voidaan automatisoida toimimaan juuri halutulla tavalla.  

Suosituin kodinohjausjärjestelmämme on ABB-free@home, jossa voit hallita kodin valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, kaihtimia ja pistorasioita – kaikki toiminnot vain yhden mobiilisovelluksen alla.

Uusi tekniikka tuo elokuvateatterin kotiisi

Pimennetty huone, elokuvan efektejä korostava ja elävöittävä älyvalaistus ja täydellisesti akustoitu huone mahdollistavat elokuvateatterimaisen kokemuksen omassa kodissasi. 
Älykäs teknologia pitää sisällään niin kuvan, äänen kuin valaistuksenkin ja niiden saumattoman yhdistämisen toimivaksi kokonaisuudeksi. Voit päättää illan elokuvan yhdellä ohjauslaitteen hipaisulla ja automaatio hoitaa puolestasi valaistuksen, ilmastoinnin sekä äänentoiston vastaamaan täydellisesti hetken tunnelmaa.

Älykotiteknologia mahdollistaa saumattomasti toimivan äänentoiston ympäri kotia

Miltä tuntuisi herätä joka aamu rauhalliseen tunnelmamusiikkiin tai kuulla omaa mielimusiikkia aina automaattisesti, kun tulet töistä kotiin?  

Kun haluat panostaa kodin äänentoistoon ja rakastat kuunnella musiikkia ympäri älykotiasi, on monialueäänentoisto valintasi. Äänentoistojärjestelmä ja -laitteisto on helposti yhdistettävissä kodin automaatiojärjestelmään, jolloin myös musiikin ja äänen hallinta käy saumattomasti ja vaivattomasti. Kaikki maailman musiikki on hipaisun tai äänikomennon päässä suoratoistopalveluiden ja kodin mediakirjaston yhdistelmän avulla. Voit toistaa jokaisessa huoneessa omaa musiikkia tai yhdistellä huoneita halutulla tavalla toistamaan samaa sisältöä. 

Monihuonejärjestelmiä on olemassa useissa eri hintaluokissa, joten jokaiseen kohteeseen löytyy sopiva, kodin muuhun älyjärjestelmään integroituva äänentoisto.

Älykodit ja älykkään turvajärjestelmät

Älykotijärjestelmään on helppo yhdistää kodin turvallisuuteen liittyvät toiminnot, kuten kameravalvonnat, murtohälyttimet sekä liike-, palo- ja vuotoilmaisimet. Turvajärjestelmän avulla pysyt jatkuvasti tietoisena kodissa tapahtuvista poikkeavista tilanteista silloin, kun olet itse poissa. Järjestelmät voidaan ohjelmoida ja automatisoida kytkeytymään päälle ja pois jopa asukkaiden sijainnin perusteella. Kun lähdet kotoa, järjestelmä lukitsee automaattisesti ovet, sammuttaa valot ja kytkee turvalaitteet päälle. 

Meiltä saat turvajärjestelmien ohjelmoinnit ja asennukset. Me rakennamme kokonaisuuden suojaamaan kotiasi ei-toivotuilta tilanteilta.

Älykodilla voit säästää myös energiakuluissa

Älykäs koti on älykäs myös energian kulutuksessa. Kodin lämpötilaa ja ilmanvaihtoa voidaan hallita vaivattomasti integroimalla soveltuvat laitteistot älykodin hallintajärjestelmään. Kun asukkaat eivät ole paikalla, voidaan lämpötilaa ja ilmanvaihtoa alentaa joko automaattisesti tai manuaalisesti mobiilisovelluksen kautta. Pienelläkin lämpötilan laskemisella voidaan saada merkittäviä kustannussäästöjä vuosittain. Älykodit on mahdollista säätää myös hälyttämään, mikäli järjestelmät havaitsevat poikkeuksia lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteistossa. 

Me Stream Industriesilla huomioimme kokonaisvaltaisissa älykotitoteutuksissa myös energiankulutuksen.

Kiinnostaisiko sinua päivittää kotisi toiminnallisuudet?