Sähköauton lataus

Sähkötyön ja -suunnittelun ammattilainen

Sähköauton lataus

Latauspisteet erilaisiin kohteisiin

Sähköautojen yleistyessä myös latauspisteiden tarve on lisääntynyt, ja sähkö-/hybridiauton oston jälkeen latausmahdollisuuden luominen kotiin on tärkeää.

Uusien sähköautojen mukana tulee usein tavallisella pistokkeella varustettu latauskaapeli, mutta vastoin yleistä olettamusta tätä kaapelia suositellaan käytettäväksi vain kun muuta latausmahdolisuutta ei ole. Asianmukaisen latausaseman hankkiminen on uusille sähköautoille erittäin suositeltavaa, mutta aseman saaminen omalle autopaikalle vaatii jonkin verran suunnittelua. 

Suunnittelussa tulee ottaa huomioon sähköverkossa olevien sulakkeiden kantokyky sekä se, miten nopea lataus autoon halutaan. Latauspisteen suunnittelu ja asennus on AINA sähköalan ammattilaisen heiniä.

Defan tietopaketteja

Näin tilaat:

1. Varmista auton merkki ja malli

Auton mukana tulee latausjohto, mutta latausasema kotiin on ehdottomasti turvallisin ja käytännöllisin keino pitää auto virroissa. Sopivan latausaseman valintaan vaikuttaa auton merkki, malli ja se miten nopea lataus autolle halutaan.

2. Onko kyseessä taloyhtiön sähköverkko vai omakotitalo?​

Se asennetaanko latausmahdollisuus taloyhtiön autopaikalle vai omakotitaloon asettaa latauspisteelle tiettyjä reunaehtoja. Sähkökuormanhallinta ja sulakkeet ovat erilaisissa kohteissa hyvin erilaiset ja vaikuttaa latauspisteen suunnitteluun olennaisesti. 

3. Pyydä tarjous​

Latauspisteen asennus tulee aina jättää sähköalan ammattilaiselle, sillä vaaramomentti väärän mitoituksen ja kuormituksen vuoksi on merkittävä. Stream Industries Oy:llä latauspisteiden suunnittelu ja asennus tehdään vankalla ammattitaidolla ja saat asennustyölle aina takuun. Pyydä tarjous omasta latausasemasta alla olevasta napista!

Yhteistyössä